29. 01. 2013

Klassisk akupunktur

Image14Interessen for akupunktur har de siste årene vært stadig økende – både i Norge og verden forøvrig. Flere og flere pasienter velger akupunktur for å kvitte seg med, dempe eller forebygge plager av forskjellige slag.

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som gjennom lang erfaring og moderne medisinsk forskning har vist seg å være en behandlingsmetode med svært få bivirkninger.

I kinesisk medisin ser en på kroppen som en helhet bestående av en rekke vitale organer og energibaner (meridianer) som binder organene sammen. I dette kretsløpet skal energien (qi) strømme fritt og harmonisk – dette er en forutsetning for god helse. Det er forskjellige faktorer som kan påvirke gjennomstrømningen av qi, eksempelvis vil en ubalanse mellom hvile og aktivitet, varme og kulde, feil kosthold, langvarig ubearbeidede følelser, emosjonelle sjokk osv kunne føre til at energien enten stopper opp eller «løper løpsk» – og sykdom og smerter er et faktum. Hensikten med bruk av nåler – og andre verktøy akupunktører benytter seg av f.eks kopping og brennende moxa – er å få energien til å flyte gjennom kretsløpet igjen – slik at den kan utføre sine funksjoner og bl.a gi næring til de vitale organene og beskytte kroppen mot ytre helseskadelige faktorer. Akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser.

img
  • img

    Akupunktuør Helle Torp

    helle@bekkestua-akupunktur.no Tlf: 932 10 001
  • Bekkestua Akupunktursenter

    Bærumsv. 210, 1357 Bekkestua Org. nr. 986 134 832